Mithatpaşa Cad. Ahenk Apt. No: 62/9 Kızılay/Ankara

Estetik Diş Hekimliği Nedir?


Estetik Diş Hekimliği KızılayEstetik Diş Hekimliği, kişilerin sağlıklı ve estetik bir ağıza kavuşmasını sağlar. Estetik Diş Hekimliği; diş çürüklerinin, aşınmış dişlerin, renk değiştirmiş dişlerin (Beyazlatma), hassas dişlerin, aralıklı dişlerin, kırık dişlerin, şekil, doku ve form bozukluğu olan dişlerin, hafif çapraşıklıkların tedavisini gerçekleştirir.

Bu tedaviler için ışıklı beyaz dolgulardan, porselen dolgular (inley-onley), fiber uygulamalarından, beyazlatma yöntemlerinden, hassasiyet gidericilerden, lazer teknolojisi ve lamina uygulamalarından faydalanılmaktadır.

Dijital Gülüş Tasarımı


Gülüşünüzdeki ufak bir değişiklik ile hem psikolojiniz düzelip özgüveniniz artarken hem de kişisel ilişkileriniz ve sosyal statünüzde önemli değişiklikler yaratabilirsiniz. Işık saçan bir gülümseme yüzünüzle bütünleştiğinde kendinize olan güveniniz ve mutluluğunuz karşınızdakini de ister istemez etkileyecektir.

Gülüş tasarımı tüm dünyada ve özellikle Amerika’da bireylerin artan estetik talebi ile gelişmiş kişinin istekleri ile doğallık ve fonksiyonu birleştirerek mükemmel sonuçlar elde edilmiştir.

Modern diş hekimliği bulunan yeni teknikler ve tasarımlar ile hekim ve hastaların bütün estetik beklentilerini karşılayacak ölçüde gelişmiştir.Kişiden kişiye değişen belli faktörler gülümsemenizi etkiler.Bunlar ;

Yaşınız
Cinsiyetiniz
Dudaklarınız
Dişetleriniz
Dişlerinizin renk ve formu
Yüz yapınız olarak sıralanabilir.

Yaş faktörü en dikkat çekici olanıdır. Geçen yıllarla beraber yüz hatlarınız değişir. Ufak kırışıklıklar belirirken ağız ve çene bölgesinde de farklılıklar başlar.

Öncelikle yıllar boyu kullandığınız çay, kahve, sigara gibi etkenler dişin mine tabakasının da aşınmasıyla birlikte gülüşünüzün solgunlaşmasına, diş renginizin de koyulaşmasına eski ışıltısını kaybetmesine yol açar. Bunun yanısıra geçen yıllarla birlikte fonksiyon gören dişler aşınır, ön bölgede kırılmalar, çatlamalar ortaya çıkarken arka bölgelerde de dişlerde aşınma kuron boyunda kısalmalar meydana gelebilir.

Arka dişlerde bu kısalmalar çene kemiklerindeki erime ve incelmeyle birleştiğinde yüzün genel görünümünde bir çöküntü haline yol açar.Tüm bunlar ise kişiyi yaşlı gösterir.

Bütün bu problemler estetik diş hekimliğinin farklı yöntemleri ile artık kolaylıkla çözülebiliyor.Dişteki basit renkleşme sorunları beyazlatma işlemi ile yokedilirken ön bölgedeki estetik sorunlar için kompozit bondingleme veya porselen laminate veneer ile ideal çözümler mevcuttur.

Arka dişlerdeki problemler ise porselen onley ya da veneerler ile yok ediliyor.Böylece hem estetik hem de kişinin çiğneme fonksiyonu ve fonasyonu (konuşma ) doğal sınırları içerisinde yeniden şekillendiriliyor.

Kısacası yüzünüzü ile tamamen uyumlu bu tedavilerle gülüşünüzü gençleştirmek artık sizin elinizde .Üstelik bu işlemlerin hepsi çok kısa bir sürede ( 1-2 seans ta) uygulanıyor.

Gülüş tasarımı konu hakkında  gerekli eğitimi almış sertifikalı dişhekimleri tarafından uygulanırsa sonuç daha başarılı olur.Çünkü hastanın alt ve üst çenelerinin ve dişlerinin dijital ölçüleri alındıktan sonra  ilgili merkezde (yurtdışında) gerekli değerlendirmeler yapılır ve dişhekiminin onayıyla tedavi şekline karar verilir.

Porselen Laminate Veneerler


Laminate Veneer Nedir?

Laminate veneer (yaprak porselen) estetik diş hekimliği uygulamaları arasında önemli bir yere sahiptir dişlere minimum müdahale ile üstün estetik sonuçlar elde etmek mümkündür. Dişlerin sadece ön yüzeyinden aşındırma yapılır. Neredeyse bir lens kadar ince olan laminate veneerler bonding vasıtasıyla dişe adapte edilir. Dişlerinizin gerek renk gerek form olarak istediğimiz şekile gelmesini sağlar.

Hangi Durumlarda Laminate Veneerler Kullanılabilir?

Diş beyazlatma ile sonuç alınamayan bazı durumlar vardır. İleri derecedeki antibiyotik, florozis renklenmelerinde kalıtsal yapı ve renk bozukluklarında diş beyazlatma istenilen sonucu vermeyebilir.

Ön dişlerinin arasında aralıklar olan vakalarda ( Bu aralıklara diastema adı verilir ) dişlerde minimum preparasyon uygulanarak ölçü alınır.

Diğer endikasyonları : Kırık sonucu madde kaybına uğramış dişlerde yada aşınma sonucu dikey boyutunu katbetmiş hastalarda estetiğin yeniden iade edilmesinde kullanılabilir. Rengi ve yapısı bozulmuş eski dolguların düzeltilmesinde, Çapraşık ve eğri dişlerin düzeltilmesinde (ortodonti öncelikli yöntem olmalıdır ) eğer hastanın durumu ortodontik tedaviye izin vermiyor veya kendisi istemiyor ise alternatifi olarak değerlendirilmelidir. Dişin sadece ön yüzünde çok az bir aşındırma yapılarak alınan ölçüden hazırlanan ve neredeyse bir lens büyüküğündeki laminate veneer Bonding vasıtası ile çok sağlam bir şekilde dişe yapıştırılır.

Laminate Veneer’in Avantajları Nelerdir?

Dişin doğal yapısına en az müdahale ile yapılabiliyor olması ( sadece ön yüzde çok az bir kesim ) laminate veneer leri hastalar için de avantajlı kılar, çünkü ağızda çalışma süresi çok kısalmıştır. Ayrıca bu preparasyon esnasında yaklasık 0,5 mm lik madde kaldırılması yeterli olduğundan porselen laminate ler konservatif yani koruyucu bir tedavi olarak kabul edilir.

Tedavi süresi daha kısadır.

İçerisinde metal destek ya da zirkonyum gibi bir altyapıya ihtiyaç duymayan bir yöntem olması dolayısıyla ışığı çok iyi geçirmesi üstün estetik özellikler sağlar ve başkaları tarafından protez oldukları farkedilemeyecek kadar doğal dururlar.

Dişeti ile birleşim yeri olan kole bölgesindeki geçişi çok uyumludur.

Yüksek ısıda porselen fırınında cilalanmış olması aşınma direncini artırır ve sigara çay kahve gibi boyar maddelerile renk değiştirmez. Bu çok iyi cilalı yüzeylerde diştaşı birikimine izin vermez.

Laminate Veneer’in Dezavantajları Nelerdir?

Diğer tedavi alternatiflerine göre maliyeti daha yüksektir. Hassas bir çalışma gerektirir. Çok sert gıdalarda ender de olsa porselen yaprakçıklar dişten ayrılabilir. Bu durumda tekrar yapıştırmak gerekir.

Laminate Veneerler Dayanıklı Mıdır?

Yaprak porselen de denilen laminate veneerler bu ismini çok ince bir porselen olması özelliğinden dolayı almıştır. Ancak bu ince porselen Bonding yardımı ile özel yöntemlerle dişe yapıştırıldığında sökmek mümkün olamayacak kadar dayanıklılık kazanır. Hatta çoğu zaman sökmek için elmas frezlerle aşındırmak gerekir.

Kullanımı konusunda uyarılarımıza dikkat etmeniz ve dikkatli bir ağız bakımı ile yıılarca sorunzuz kullanacağınız laminate veneerler porselenden imal edildiği ve Yaklaşık 900 derecelik porselen fırınlarında cilalandığından lekelenmelere ve gıda retansiyonuna izin vermez. Ömürlerini uzatmak için çok sert gidalari isirmaktan, tirnak yemek gibi kötü aliskanliklardan kaçinmak gerekir.

Laminate Veneer Fiyatları Pahalı Mıdır?

İlk uygulanmaya başladığı günlerde fiyatları daha yüksek olan Laminate veneer, günümüzde yaygınlaşması ve teknolojinin gelişmesi ile daha ucuzladı. Ancak yine de diğer tedavi alternatiflerine göre pahalıdır. Estetik sonuçları çok iyi olması nedeniyleestetik diş hekimliği uygulamalarında sıklıkla tercih edilir.

Laminate Veneer (Lamina Diş)

Çok ince olmasından dolayı yaprak porselen olarakta anılan bu uygulama eğer endikasyonu varsa estetik uygulamaların başında gelir. Yaklaşık 0,5 mm civarında kalınlığı olan bir porselen dişlere çok az bir müdahale yapılarak ölçü alınır. Hazırlanan laminate veneer dişe uygun bonding ajanlar ile tutturulduktan sonra yüksek dayanım kazandığından, Estetik uygulamalarda sıklıkla tercih edilir. Yüksek ışık geçirgenliği ve porselen fırında cilalanmış yüzeylerinin cilasını çok uzun zaman koruması, üzerinde leke oluşumuna izin vermemesi bizim için öncelikli tercih sebebi kılar.

Laminate veneerler : yaprak porselen yaprak diş, porselen lamina, lamina diş, lamine diş, lamina porselen, porselen vener, tırnakdiş gibi isimler ile bilinir.

Diş Beyazlatma (Bleaching)


Diş Beyazlatma, dişlerin yüzeyindeki mine yapısında oluşan renkli organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile giderildiği kozmetik bir çözümdür.Beyazlatma işlemi özel olarak hazırlanmış bir jelin dişler üzerine sürülmesi ,bir ışık kaynağı veya lazer ile reaksiyonun hızlandırılması şeklinde olur. Beyazlatma işleminin mekanizması bir oksidasyon-redüksiyon tepkimesi şeklindedir. Kullanılan maddeler oksijen açığa çıkarır. Dişlerde renkleşmeye neden olan maddeler renksiz substanslar ile yer değiştirir ve beyazlama meydana gelir.

Dişlerde iki çeşit renklenme oluşur:

İç renklenme: Dişin içine nüfuz etmiş ve fırçalama ile giderilemeyen lekelerdir Sigara çay kahve gibi renklendirici içecekler dış renkleşme yaptıkları gibi iç renkleşmede yaparlar. Dişlerin oluşumları sırasında oluşan yapısal bozukluklar da (ilaçlara bağlı veya fazla flor alımına bağlı vb.) bu sınıfa girer. Bleaching işlemi bu tip vakaların büyük bir kısmında çok başarılı olur.

Dış Renklenme: Diş yüzeyine sigara, çay, kahve kola gibi boyayıcı bazı gıdalardan yapışan renklenmelerdir. Çoğunlukla diş taşı temizliği ve sonrasında bu lekelerden kurtulmak mümkündür.

Farklı renklenmeler farklı tedaviler gerektirebilir. Bu sebeple ne tip bir tedavi yapılması gerektiğine diş hekiminizin karar vermesi en doğrusudur.

Diş beyazlatma işleminde dikkat edilmesi gereken konular:

Dişetleri ve dil, dudak gibi çevre dokular dikkatli bir şekilde korunduktan sonra beyazlatma tedavisine geçilmelidir. Kullanılan ilacın yoğunluğu ile kullanım sürelerinin doğru ayarlanması (bleaching jelleri farklı oranlarda carbamid peroksit ve hidrojen peroksit içermektedir).

Diş beyazlatma işlemi esnasında veya daha sonra hastalarda bazen hafif bir hassasiyet şikâyeti olabilir ancak bu hassasiyet 1- 3 gün arasında tamamen kaybolacaktır. Önemli olan uygulanan tedavinin gerektirdiği adımların eksiksiz ve doğru olarak yerine getirilmesidir. Diş beyazlatma işlemi diş hekimleri tarafından yapıldığında zararsız ve çok etkili bir metodudur.

İç Beyazlatma

Canlılığını yitirmiş dişlere uygulanır. Daha öncesinde bir travmaya maruz kalmış veya kanal tedavisi sonrasında renkleşme meydana gelmiş dişlerin tedavisinde kullanılan yöntemdir.. Daha önce kanal tedavisi yapılmış dişlerin pulpa odasına hidrojen peroksitin jeli yerleştirilerek ve belli periyotlarla değiştirilerek yeterli beyazlık sağlandığında işleme son verilir.

Dış Beyazlatma

Hekim tarafından dişlere sürülen beyazlatıcı maddenin kullanılan sisteme göre; tek başına, ışık kaynağıyla veya lazerle aktifleşmesiyle dış beyazlatma yapılır. Normal ışık cihazıyla yapılan beyazlatmalarda seanslar yaklaşık 30–45 dakika sürer ve sonuç hemen gözlenebilir. Uygun hasta seçildiğinde lazerle yapılan beyazlatma tedavileri çok daha hızlı sonuç verir.Tedavinin süresi dişte hasar meydana getirmeyecek ölçüde hekime ve hastanın istediği beyazlık derecesine bağlıdır.2 gün arayla yaklaşık 3 seans yapılır.

Beyazlatma işleminin dolgular ve kaplamalar üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Bu nedenle elde edilen diş rengine göre bazen yenilenmeleri gerekir. Beyazlatma işlemi zamana ve hastanın alışkanlıklarına bağlı olarak az miktarda da olsa geri dönebilen bir işlemdir. Bu nedenle bazı durumlarda belli aralıklarla yenilenmesi gerekebilir.

Hasta ve hekim tarafından uygulaması gayet basit olan bu işlemin uzun vadede hiçbir komplikasyonu bulunmamıştır. Bu nedenle gülüşümüzü saklamak yerine böylesine kolay bir işlemle elde edilebilecek pırıl pırıl bir gülüşü sergilemek herkesin hakkıdır.

Estetik Dolgular


Dudak dolgu ve botoks uygulamaları, gülüş tasarımı ve estetik  diş hekimliği hizmetlerinde de kullanılıyor.

Gülümseme anında diş etleri aşırı gözüken(gummy smile) kişilerde, yüz felci veya başka bir nedenle asimetrik dudak veya salya akışı sorunu yaşayanlarda, diş gıcırdatma (bruksizm) ve ağrılı yüz sorunu olanlarda olduğu gibi daha pek çok diş hekimliği konusunda hızlı, güvenilir ve kolay çözümler sunan bu uygulamalar dünyada olduğu gibi ülkemizde de diş hekimliği pratiğindeki yerini aldı.

 

0312 417 52 93